jueves, 25 de febrero de 2016

Reacció química de la Termita



Aquesta reacció va ser descuberta al 1893 i va ser patentada al 1895 per un químic alemà anomenat Hans Goldschmith, per aixó també anomenem a aquesta reacció "procés Goldschmith". 

La reacció es d'oxidació-reducció(redox), anomenada també de transferència d'electrons.

Per iniciar aquesta reacció es necesita una font de calor, com bengales o fòsfors,

Usos

Aquesta reacció s'utilizaba per a soldar víes de tren fa ya un temps, també tenia aplicacions militars, ya que en ocasions ha servit per crear explosius.

Reactius

Alumini
L'alumini és l'element químic de símbol Al i nombre atòmic 13. És l'element metàl·lic més abundant en l'escorça terrestre (8,13% d'abundància).
La seva lleugeresa, conductivitat elèctrica, resistència a la corrosió i baix punt de fusió el converteixen en un material idoni per a multitud d'aplicacions, com l'aeronàutica. 
Òxid de ferro
L'òxid de ferro (III) o triòxid de diferro (també cridat antigament òxid fèrric) és un dels òxids de ferro, la fórmula del qual és Fe2O3. En este compost, el número d'oxidació del ferro és +3. Este és l'òxid de ferro "común", el rovell que apareix en el metall després de la seua exposició a l'aire durant temps.





Productes

Óxid d'alumini
L'òxid d'alumini o alúmina és un òxid amfòter. És el component principal de minerals com el corindó o la bauxita. L'òxid d'alumini s'obté de la bauxita mitjançant el procés Bayer. Juntament amb la sílice, és un ingredient principal en la constitució de les argiles si els vernissos, donant resistència i augmentant la seua temperatura de maduració.
Ferro
El ferro és un element químic de nombre atòmic 26, situat en el grup 8 de la taula periòdica. El seu símbolo es Fe. Aquest metall de transició és el quart element més abundant en l'escorça terrestre, representant el 5% i, entre els metalls, només l'alumini és més abundant. També, és un dels elements més importants de l'Univers, i el nucli de la Terra està format principalment per ferro i níquel, generant en moure's un camp magnètic. A la història ha sigut molt important i, fins i tot, un període de la història rep el nom "l'Edat del ferro".





Calor
Aquesta reacció genera temperatures superiors als 2300ºC, que podrien fundir diversos metalls.

   

No hay comentarios:

Publicar un comentario