Aquesta reacció va ser descuberta al 1893 i va ser patentada al 1895 per un químic alemà anomenat Hans Goldschmith, per aixó també anomenem a aquesta reacció "procés Goldschmith".
La reacció es d'oxidació-reducció(redox), anomenada també de transferència d'electrons.
Per iniciar aquesta reacció es necesita una font de calor, com bengales o fòsfors,
Usos
Aquesta reacció s'utilizaba per a soldar víes de tren fa ya un temps, també tenia aplicacions militars, ya que en ocasions ha servit per crear explosius.
Reactius
Alumini
L'alumini és l'element químic de símbol Al i nombre atòmic 13. És l'element metàl·lic més abundant en l'escorça terrestre (8,13% d'abundància).
La seva lleugeresa, conductivitat elèctrica, resistència a la corrosió i baix punt de fusió el converteixen en un material idoni per a multitud d'aplicacions, com l'aeronàutica.
Òxid de ferro
L'òxid de ferro (III) o triòxid de diferro (també cridat antigament òxid fèrric) és un dels òxids de ferro, la fórmula del qual és Fe2O3. En este compost, el número d'oxidació del ferro és +3. Este és l'òxid de ferro "común", el rovell que apareix en el metall després de la seua exposició a l'aire durant temps.
Productes
Óxid d'alumini
L'òxid d'alumini o alúmina és un òxid amfòter. És el component principal de minerals com el corindó o la bauxita. L'òxid d'alumini s'obté de la bauxita mitjançant el procés Bayer. Juntament amb la sílice, és un ingredient principal en la constitució de les argiles si els vernissos, donant resistència i augmentant la seua temperatura de maduració.
Ferro
El ferro és un element químic de nombre atòmic 26, situat en el grup 8 de la taula periòdica. El seu símbolo es Fe. Aquest metall de transició és el quart element més abundant en l'escorça terrestre, representant el 5% i, entre els metalls, només l'alumini és més abundant. També, és un dels elements més importants de l'Univers, i el nucli de la Terra està format principalment per ferro i níquel, generant en moure's un camp magnètic. A la història ha sigut molt important i, fins i tot, un període de la història rep el nom "l'Edat del ferro".
Calor
Aquesta reacció genera temperatures superiors als 2300ºC, que podrien fundir diversos metalls.
Aquesta reacció genera temperatures superiors als 2300ºC, que podrien fundir diversos metalls.